Свързани новини

10.12.2018 14:40

Кабинетът лъже за комшийката на Кръстника, пратена от Горанов за 1 млн.лв. в Черноморската банка

Видян 5886 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В. Сега се обърна с настоятелни въпроси към правителството, след като миналата седмица 19’ разкри, че въпреки личното изявление на самия премиер Борисов за правителствено решение за оттегляне на кандидатурата на Нина Ставрева – шефка на кабинета на Орешарски по времето, когато Кръстника е съветник в същия кабинет, а Владислав Горанов е шеф на отдел в Минфин, за вицепрезидент на Черноморската банка, тя е била 4 години на поста. Всяка година й е донесла 126 000 евро заплата или общо 1 милион лева за целия мандат, по информация на заместник-министъра на финансите в същата администрация Георги Кадиев.


По случайност, Ставрева купува на нищожна цена и без печалба парцел на Кръстника на Горанов в Ярема. Там гради къща до неговата, която и министърът ползва, както апартамента му от 181,4 кв.м в комплекса ЕСТЕ на Домусчиеви. Ставрева е комшийка на вилата, която самият министър определя като „резиденция на финансовото министерство” – шегата настрана!


От кабинета коментират: „Съгласно споразумението за учредяване на ЧБТР Сйъветът на директорите е одобрил назначаването на г-жа Ставрева на заседание през м.септември 2014 г. Решението на правителството от месец ноември 2014 г. е израз на политическата му воля, но не е могло да намери практическо изпълнение на етапа, на който се е намирала към м.ноември вътрешната процедура по назначаването на г-жа Ставрева в ЧБТР и частно-правния характер на отношенията между нея и банката”.


Първата лъжа е, че кандидатурата не е могла да бъде оттеглена де юре и де факто през ноември. Можела е, тъй като Ставрева е назначена от борда на банката едва през декември 2014 г. И това поражда втората лъжа – частно-правните отношения между нея и банката възникват през декември 2014 г. – месец след решението на Борисов 2. Напомняме и на кабинета нещо много елементарно - квоти и представители в Черноморската банка за търговия и развитие имат държавите, тя не е частна. Така че единствено и само от волята на правителствата, а в тях – на финансовите министри, какъвто в ББ2 и ББ3 е Горанов, зависи назначаването на нашия човек в съвета на директорите на ЧБТР.


Кое е забавното – друг комшия на Горанов, но в ЕСТЕ – Ивайло Московски, при когото години наред работи съпругата на финансовия министър, е предложен от него, а вече и утвърден за нов вицепрезидент на мястото на Ставрева в ЧБТР. Честит му джакпот 1 млн.лв. в заплати, ако преди това прокуратурата не му потърси сметка по разследването, което от 10 месеца води срещу ексминистъра на транспорта.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Бандити! Шайка! ОПГ!

  • 001 Арпаджик 30.06.2019 14:08

    Юда-масоните са международно организирани рецидивисти.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец