"Този начин на вземане на решение е абсолютно неприемлив по отношение на това, което предстои на България през следващите седмици. От две седмици вече ГЕРБ бави приемането на правилата за избор на състав на антикорупционната комисия, която е ключова в борбата с корупцията", добави той.

Свързани новини

01.12.2023 09:17

Виждал съм сигнал от ДАНС към прокуратурата за Мавров. Този човек ще разпределя 8 млрд. лева: Денков

Видян 705 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С избора на този подуправител на НЗОК бяха нарушени два принципа. Първият е, че не позволяваме да бъдат назначени на ключови места хора, които имат проблеми. Този човек има проблем. Аз лично съм виждал сигнал от ДАНС към прокуратурата затова, че той е лобирал по начин, който изисква проверка от прокуратурата. Това заяви пред журналисти в парламента министър-председателят Николай Денков.

    "Назначаването на този човек на позиция, която е свързана с разпределението на над 8 млрд. лева годишно е проблем. И ГЕРБ, и ДПС това нещо го знаят. Миналата седмица съм наредил да бъде изпратен до Росен Желязков точно този доклад, за да бъдат информирани и да знаят за кого става дума."

    "Второ, договорките с ГЕРБ винаги са били едни и същи. Ние трябва да имаме съгласие хората, които се назначават да бъдат приемливи и от двете страни в смисъл, че няма проблеми с тях. Вчера абсолютно силово със съдействието на "Възраждане" ГЕРБ и ДПС избраха този човек", посочи премиерът.

Денков каза още, че е бил демонстриран начин за вземане на решение, който може да е изключително опасен, дори фатален за развитието на България. Ако той бъде приложен в следващите дни и седмици, когато се очаква гласуване по конституционните промени, когато се очаква избор на състав на антикорупционната комисия, както и на регулаторите.

    "Този начин на вземане на решение е абсолютно неприемлив по отношение на това, което предстои на България през следващите седмици. От две седмици вече ГЕРБ бави приемането на правилата за избор на състав на антикорупционната комисия, която е ключова в борбата с корупцията", добави той.


Аз съм доста добре с нервите, не ме интересуват дребните заяждания, дребните провокации, които са всекидневни, това което ме интересува е дали вървим в правилната посока, подчерта премиерът. По думите му се е видяло,у че има опасност да се тръгне в грешна посока.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

дева